Dirigent
Onze dirigent
© Zander Proost

Onze dirigent

Jelle Proost

Jelle Proost begon zijn muzikale loopbaan als orkestslagwerker. Hij behaalde zijn Master in de Uitvoerende Muziek (2015) bij Wim Konink en Gert D’haese. Al tijdens zijn studies was hij actief als freelancer binnen het Vlaams orkestmilieu. Als paukenist was hij toegelaten in de Orkestacademie (Antwerp Symphony Orchestra, 2015-2016). Momenteel is hij nog steeds actief als freelancer (Casco Phil, Brussels Philharmonic, Antwerp Symphony Orchestra). In het orkest liet Jelle zich inspireren door vele dirigenten waaronder Philippe Herreweghe, Stéphane Denève, Edo de Waart en Christian Lindberg.

Tevens is Jelle actief als componist: In 2014 rondde hij zijn Bacheloropleiding Compositie af bij Frank Nuyts. Hij schreef onder meer muziek in opdracht van het hedendaags collectief The New What Now en O’Brass. Hij blijft zichzelf als componist verfijnen en volgt momenteel Music Composition for Film, TV and Media aan het Berklee College of Music (Online).

Als dirigent begon Jelle zijn studies in de klas van Dirk Brossé. Over de jaren heen ging dirigeren steeds een grotere rol spelen. Op dit moment vervolledigt Jelle zijn studies met de Master of Music – Orkestdirectie aan de Fontys Hogeschool bij Etienne Siebens. Daarnaast volgde hij les bij onder meer Sander Teepen, Steven Verhaert en Dimitri Bracke.

Als dirigent creëert Jelle op een spontane en positieve manier een atmosfeer waarin de muzikanten zichzelf kunnen overtreffen. Met zijn rijke fantasie en dynamisch karakter wil hij de muzikanten inspireren en zijn liefde voor muziek naar het publiek overbrengen.